Kyckling med cashewnötter


Det är så enkelt att laga och räcker till hela familjen. Rätten är inte stark alls, men om man vill ha det starkt kan man ha i lite cayennepeppar.

4 portioner

Ingredienser
500 g kycklingfilé
150 g champinjoner
100 g osaltade rostade cashewnötter
1/2 grön paprika
1 liten röd paprika
1 vitlöksklyfta
5 st babymajs
1 liten purjolök
1.5 msk matolja
1 msk sesamolja
2 msk ketchup
2 msk ostronsås
2 msk ljus sojasås
1 msk strösocker
1 dl vatten
1 dl vetemjöl
Frityrolja

Gör så här
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar.
2. Skär grönsakerna och svampen i lagom stora bitar.
3. Häll i frityrolja i en traktörpanna eller stekpanna på medium värme.
4. Rulla kycklingen i vetemjölet, lägg sedan i stekpannan och fritera ca 4 minuter eller till kycklingen är klar.
5. Häll i matolja i en annan stekpanna, tillsätt pressad vitlök och stek lite och ha i alla grönsaker och svampen, stek 1 minut på medium värme
6. Tillsätt sesamolja, ketchup, ostronsås, ljus sojasås, strösocker och vatten, blanda ordentligt och stek 2 minuter
7. Tillsätt kycklingen och stek 2 minuter
8. Tillsätt cashewnötter och blanda ordentligt, smaka av
9. Servera med ris och sallad