Kai pad king (Stekt kyckling med ingefära)

Kai Pad King är en populär rätt i Thailand och är perfekt för den som gillar ingefära.

4 portioner

Ingredienser
500 g kycklingfilé
150 g valfri svamp t.ex. champinjoner eller ostronskivling
200 g ingefära
3 st salladslök
1 msk finhackad vitlök
2 st gul lök
1 st röd peppar
1 st morot
2.5 msk rapsolja
1.5 msk ljus sojasås
2 msk ostronsås
2 msk sojapaste
2 tsk strösocker
1 dl vatten

Gör så här

  1. Skär kycklingen i lagom stora bitar.
  2. Strimla moroten och löken.
  3. Skär salladslöken i lagom långa bitar.
  4. Skär och strimla ingefära.
  5. Skär peppar.
  6. Rensa svampen och skär i lagom stora bitar.
  7. Pressa sojapaste med vitlökspress.
  8. Häll olja i en stekpanna på lite högre medium värme.
  9. Tillsätt vitlöken när stekpannan är varm. Stek tills du känner att det luktar vitlök.
  10. Tillsätt strimlad ingefära och stek c:a 5 minuter.
  11. Tillsätt kycklingen och stek tills kycklingen är nästan klar. Om det är för torrt, ha i 1 msk vatten.
  12. Tillsätt svamp, morot, gul lök och stammen av salladslök. Stek tills svampen är klar.
  13. Tillsätt ostronsås, sojasås, sojapaste, socker och vatten. Blanda ordentligt.
  14. Tillsätt peppar och salladslök. Blanda och smaka av.
  15. Servera med ris och sallad.