Kai Pad King är en populär rätt i Thailand och är perfekt för den som gillar ingefära.
4 portioner
Ingredienser
500 g kycklingfilé
150 g valfri svamp t.ex. champinjoner eller ostronskivling
200 g ingefära
3 st salladslök
1 msk finhackad vitlök
2 st gul lök
1 st röd peppar
1 st morot
2.5 msk rapsolja
1.5 msk ljus sojasås
2 msk ostronsås
2 msk sojapaste
2 tsk strösocker
1 dl vatten
Gör så här
- Skär kycklingen i lagom stora bitar.
- Strimla moroten och löken.
- Skär salladslöken i lagom långa bitar.
- Skär och strimla ingefära.
- Skär peppar.
- Rensa svampen och skär i lagom stora bitar.
- Pressa sojapaste med vitlökspress.
- Häll olja i en stekpanna på lite högre medium värme.
- Tillsätt vitlöken när stekpannan är varm. Stek tills du känner att det luktar vitlök.
- Tillsätt strimlad ingefära och stek c:a 5 minuter.
- Tillsätt kycklingen och stek tills kycklingen är nästan klar. Om det är för torrt, ha i 1 msk vatten.
- Tillsätt svamp, morot, gul lök och stammen av salladslök. Stek tills svampen är klar.
- Tillsätt ostronsås, sojasås, sojapaste, socker och vatten. Blanda ordentligt.
- Tillsätt peppar och salladslök. Blanda och smaka av.
- Servera med ris och sallad.