4-6 portioner
Ingredienser
500 g strimlade fläskkött
400 ml kokosmjölk, skaka helst inte förpackningen
190 g strimlade bambuskott
300 g champinjoner
1 ½ msk röd curry pasta
En halv paprika
60 g palmsocker
2 msk matolja
Blad från två kvistar thailändsk söt basilika
5 msk thailändsk sojasås
Gör så här
1. Häll olja i stekpanna eller wokpanna och röd curry pasta. Stek pastan och oljan och blanda väl i ca två minuter på låg värme.
2. Tillsätt den trögflytande kokosmjölken. Rör om till det blir grynigt, ca 4 minuter på låg värme.
3. Tillsätt kött och öka värmen ganska mycket. Rör om då och då till köttet blir brynt, ca 2-3 minuter.
4. Häll resten av kokosmjölken och tillsätt bambu och champinjoner och blanda väl. Låt det koka ca 7 minuter.
5. Rensa basilikablad och strimla paprikan.
6. Sänk till låg värme och tillsätt soja och socker. Rör om till sockret smält.
7. Stäng av värmen och tillsätt basilikablad och paprika.
8. Servera med ris och omelett.












