Kyckling med thailändsk curry
Gott och lätt att laga. Jag har anpassat för svenska ingredienser
Ingredienser
700 g kycklingfilé
1 msk röd curry
1/2 grön paprika
1 röd paprika
1/2 zucchini
5 st babymajs
1 gul lök
200 g champinjoner
3 1/2 msk ljus sojasås eller 3 msk fisksås
2 msk matolja
2 msk strösocker
500 ml kokosmjölk (inte lätt kokosmjölk)
700 g kycklingfilé
1 msk röd curry
1/2 grön paprika
1 röd paprika
1/2 zucchini
5 st babymajs
1 gul lök
200 g champinjoner
3 1/2 msk ljus sojasås eller 3 msk fisksås
2 msk matolja
2 msk strösocker
500 ml kokosmjölk (inte lätt kokosmjölk)
1. Skär kyckling i lagom stora bitar.
2. Skär grönsakerna och svampen i lagom stora bitar och strimla löken.
3. Häll i olja i en kastrull eller traktörpanna och tillsätt curry, stek 1 minut på mediumvärme.
4. Tillsätt kycklingen, öka värmen till högsta och stek 4 minuter
5. Tillsätt kokosmjölken, rör om och koka upp
6. Tillsätt grönsakerna, blanda ordenligt, koka under lock 4 minuter och rör om då och då.
7. Tillsätt sojasås och socker, blanda och smaka av.
8. Servera med ris
2. Skär grönsakerna och svampen i lagom stora bitar och strimla löken.
3. Häll i olja i en kastrull eller traktörpanna och tillsätt curry, stek 1 minut på mediumvärme.
4. Tillsätt kycklingen, öka värmen till högsta och stek 4 minuter
5. Tillsätt kokosmjölken, rör om och koka upp
6. Tillsätt grönsakerna, blanda ordenligt, koka under lock 4 minuter och rör om då och då.
7. Tillsätt sojasås och socker, blanda och smaka av.
8. Servera med ris