Pad thai med kyckling

Det är superlätt att laga Pad thai och inte mycket ingredienser.

en portion

1 kycklingfilé
1.5 msk olja
3 msk Pad thai-sås(Lobo)
50 g torkade risnudlar
80 g böngroddar
1 tsk ljus sojasås
1 ägg
2 msk vatten
2 st salladslök

1. Lägg nudlar i ljummet vatten ca 20 minuter.
2. Skär kyckling i lagom stora bitar.
3. Dela löken på längden och dela dem c:a 2 cm. Långa bitar.
4. Häll oljan i stekpannan på ganska hög värme.
5. När oljan blir varm, tillsätt kyckling och rör om. Stek till kycklingen blir nästan klar.
6. Tillsätt äggen och rör om.
7. Tillsätt Pad thai-sås, soja, vatten och rör om ordentligt.
8. Tillsätt nudlar och rör om. Stek till nudlarna blir färdiga, c:a 5-7 minuter.
9. Sänk till medium värme och tillsätt böngroddar och salladslök. Rör om c:a 1 minut. Stäng av värmen.
10. Servera med skivad gurka och grovkrossade jordnötter.