Panang curry med fläsk


Panang curry är en typ av curry rätter som är populär för Westerland. Det är inte svårt att laga. Recepten är för 4 portioner.

Ingredienser
600 g fläskfilé
2 msk panang curry
3 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
8 st thai limeblad
2 msk fisksås
40 g palmsocker
2 st kokosmjölk(400ml)


Gör så här
1. Skär bort fett från köttet och skär i tunna bitar (2x4 cm)
2. Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter
3. Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor
4. Strimla limeblad i väldigt små strimlor
5. Skaka ett kokosmjölkpaket ordentligt och häll i stekpanna ca 4 dl och koka upp
6. Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. Rör då och då. Ställ åt sidan när det är klart.
7. Ställ en annan stekpanna på medium värme
8. Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan.
9. Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken
10. Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden)
11. Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
12. Häll i resten av kokosmjölken från första stekpannan och blanda ordentligt
13. Sänk plattan till svag värme
14. Tillsätt strimlade limeblad, strimlad chili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås
15. Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen
16. Servera med ris.