Panang curry är inte svårt att laga. Recepten är för 4 portioner. Om man vill ha starkare har i mer curry.
Ingredienser
700 g kycklingfilé
1 msk panang curry
3 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
5 st thai limeblad
1 msk fisksås
2 msk matolja
40 g palmsocker eller 1 msk strösocker
500 ml kokosmjölk(skaka helst inte förpackningen )
1. Skär kyckling i tunna bitar (2x4 cm)
2. Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor.
3. Strimla limeblad i väldigt små strimlor.
4. Bryn kyckling i en stekpanna med en matsked olja ca 5 minuter.
5. Ta upp kyckling utan spad och lägga i en talrik.
6. Ställ en annan stekpanna på medium värme och häll i en matsked olja.
7. Tillsätt curry och steka ca 2 minuter.
8. Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan och blanda ihop med curry.
9. Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden)
10. Tillsätt kyckling i curryblandningen och blanda väl.
11. Häll i resten av kokosmjölken och blanda ordentligt
12. Tillsätt strimlade limeblad, strimlad chili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås
13. Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen
14. Servera med ris
Ingredienser
700 g kycklingfilé
1 msk panang curry
3 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
5 st thai limeblad
1 msk fisksås
2 msk matolja
40 g palmsocker eller 1 msk strösocker
500 ml kokosmjölk(skaka helst inte förpackningen )
1. Skär kyckling i tunna bitar (2x4 cm)
2. Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor.
3. Strimla limeblad i väldigt små strimlor.
4. Bryn kyckling i en stekpanna med en matsked olja ca 5 minuter.
5. Ta upp kyckling utan spad och lägga i en talrik.
6. Ställ en annan stekpanna på medium värme och häll i en matsked olja.
7. Tillsätt curry och steka ca 2 minuter.
8. Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan och blanda ihop med curry.
9. Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden)
10. Tillsätt kyckling i curryblandningen och blanda väl.
11. Häll i resten av kokosmjölken och blanda ordentligt
12. Tillsätt strimlade limeblad, strimlad chili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås
13. Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen
14. Servera med ris












