Stekt kyckling med thailändsk basilika (svensk variant)


Alla ingredienser i rätten utom thaibasilikan finns i vanliga matbutiker. Man kan också använda vanlig basilika istället. Smaken blir inte riktigt samma som originalreceptet men det är gott ändå.

2 portioner

Ingredienser
350 g kycklingfilé
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika eller chilipaprika
1 1/2 msk matolja
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
1 tsk ketjap manis
1 tsk strösocker
1 tsk sambal oelek
1 msk vatten
2 kvistar thailändsk basilika eller vanlig basilika

Gör så här
1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och rensa basilikan.
2. Skär kycklingen i lagom stora bitar.
3. Häll olja i en stekpanna på hög värme.
4. Tillsätt passad vitlök, sambal oelek och kycklingen. Stek 2 minuter
5. Tillsätt alla grönsakerna utom basilika, stek 1 minut.
6. Tillsätt ostronsås, ketjap manis, socker, vatten och fisksås, stek 2-3 minuter.
7. Stäng av spisen. Tillsätt basilikan, blanda ordentligt och smaka av.
8. Servera med ris och sallad.