Stekt ris med kyckling och räkor som får inspiration från Spicy Hot


4 portioner

Ingredienser
600 g kokt ris
350 g kycklingfilé
16 st tigerräkor
3 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 morot
1/3 purjolök
2 msk matolja
2 msk ostronsås
1 msk Maggisås
1 tsk ljus sojasås
1 tsk strösocker

Gör så här
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar.
2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar.
3. Häll i matolja i en stekpanna, tillsätt pressad vitlök och stek lite och ha sedan i räkor och kycklingen, stek 2 minuter på högvärme.
4. Tillsätt alla grönsaker, blanda ordentligt och stek 1 minut.
5. Fös blandningen åt sidan i stekpannan, ha sedan i ägg i den tomma delen och rör om. Stek till äggen stelnat ca 1 minut.
6. Tillsätt riset, ostronsås, Maggisås, sojasås och socker, blanda ordentligt, stek till det blir torrt ca 3 minuter och smaka av.
7. Servera med sallad