Idag testar jag att blanda thailändskt och svenskt matverk.
3 portioner
Ingredienser
350 g falukorv
4 knyten äggnudlar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 grön paprika
1/2 röd paprika
1 liten morot
2 msk matolja
2 msk ostronsås
2 msk ketchup
1 msk chilisås
1 msk ljus sojasås
1 tsk strösocker
1/2 dl vatten
Osaltade grovhackade jordnötter till servering
Gör så här
1. Koka nudlarna enligt beskrivningen på paket, skölj med kallvatten. Ställ åt sidan.
2. Strimla korven och skär grönsakerna i lagom stora bitar.
3. Häll i matolja i en stekpanna, ha i korven och stek till den får lite färg på hög värme.
4. Tillsätt alla grönsaker och pressad vitlök, stek 1 minut.
5. Tillsätt ostronsås, ketchup, chilisås sojasås, socker, vatten och nudlar. Stek 3 minuter eller tills det är blandad ordentligt och smaka av.
6. Servera med sallad och jordnötter