Superenkelt kycklingspett
2 portionerIngredienser
2,5 dl kokosmjölk (skaka förpackningen)
500 kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
6 msk matolja
1 påse sataymix (finns på Willys)
Gör så här
1. Skär kycklingfilén på längden med bredden 1-1,5 cm. Kycklinginnerfilé behöver inte skäras.
2. Blanda påse A med en halv dl kokosmjölk. Tillsätt kycklingen och blanda ordentligt. Låt den stå i rumstemperatur en timme.
3. Häll 3 msk olja i stekpannan på medium värme.
4. Stek kycklingen tills den är klar och har fått fin färg.
Sataysås
1. Bland påse B med 2 dl kokosmjölk och 3 msk olja i en kastrull.
2. Koka upp såsen och sänk till låg värm och låt den sjuda i 15 minuter. Om det är dubbel sats får man öka tiden 5-10 minuter. När det är klart går det bra att tillsatta finkrossade jordnötter om man vill.
Servera med ris.








