Friterad kyckling med vitlök och svartpeppar


Rätten smakar mycket vitlök och svartpeppar. Om du gillar vitlök är den här rätten för dig.

För 4 portioner

Ingredienser
600 g kycklingfilé eller marinerad kyckling 
8 st vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 tsk strösocker
2 msk ostronsås
1 tsk maggi-sås
1/2 ljus sojasås
1/2 msk rapsolja
Frityrolja

Gör så här
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar.
2. Hacka vitlök och fritera 1-2 minuter eller tills den fått fin färg. Sila bort oljan.
3. Häll frityroljan i en stekpanna. När stekpannan blir varm, lägg i kycklingen och rör om då och då. Fritera till den blir klar, c:a 7 minuter.
4. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik.
5. Häll rapsoljan i en annan stekpanna på medium värme. Tillsätt friterad kyckling och stek 1/2 minut
6. Tillsätt ostronsås, sojasås, socker och maggi-sås och blanda ordentligt.
7. Stäng av spisen och tillsätt friterad vitlök och svartpeppar. Blanda ordentligt och smaka av.
8. Servera med ris och sallad.