Rätten passar dig som gillar starkt och surt. Man kan bestämma själv hur starkt man vill ha genom att ha i mer chili. Man kan byta ut räkor till falukorv, kyckling eller skaldjur. Rätten bör ätas nytillagad, annars tappar den smaken.
För 1 portion.
Ingredienser
12 st tigerräkor
1 knyte glasnudlar eller 40 g torra
1/4 gul lök
1/4 morot
1/2 stor tomat
3 st champinjoner
3 msk limesaft c:a 2 st
2 msk fisksås
2 tsk strösocker
1 msk chilisås
1 st stark chili eller mer om man vill ha starkare
1 st koriander
1/2 dl brynt färs (valfritt)
Gör så här
1. Lägg glasnudlar i ljummet vatten c:a 30 minuter eller tills nudlarna blir mjuka.
2. Rensa räkorna och koka upp vatten i en kastrull under tiden.
3. Strimla moroten och skiva svampen, lägg i en tallrik.
4. Skär tomaten och löken, grovhacka koriander och chili, lägg i en annan tallrik.
5. Blanda fisksås, limesaft, socker och chilisås i en stor skål.
6. Tillsätt såsblandning, chili och koriander i skålen.
7. Koka svampen och moroten 1 minut, ta upp och lägg i skålen.
8. Koka räkorna tills de blir klara 1-2 minuter, ta upp och lägg i skålen.
9. Tillsätt den brynta färsen och blanda ordentligt.
10. Tillaga glasnudlar i kokande vatten. Nudlarna blir klara väldigt fort. Det beror på vilken sort av glasnudlar också. För mig ta 10 sekunder.
11. Tillsätt nudlarna i skålen, blanda och smaka av.
12. Servera med gurka eller som den är.