Kyckling med thailändsk massamancurry


Massamancurry är en huvudrätt och originalreceptet kommer från Indien.

För 4 portioner

Ingredienser
700 g kycklinglårfilé
1 dl massaman curry
1 gul lök
4 st potatisar (fast sort)
1 dl osaltade jordnötter
2 msk rapsolja
2 1/2 msk strösocker
500 ml thai kokosmjölk  (Skaka inte förpackningen)
Obs! fisksås råkar vara med på bilden men används inte i receptet

Gör så här
1. Skär kycklingen i stora bitar (kolla på bilden).
2. Skala och skär potatisarna och gul lök (kolla på bilden).
3. Häll oljan i en traktörpanna på medium värme.
4. Tillsätt currypasta och stek 1 minut eller tills oljan blandats in med curryn.
5. Tillsätt kokosmjölken (den krämiga delen eller överdelen). Blanda väl och koka 2 minuter.
6. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Stek 3 minuter och rör om då och då.
7. Tillsätt resten av kokosmjölken, blanda ordentligt och koka upp.
8. Tillsätt potatis och lök. Koka till potatis och lök är klara ca 8 minuter med locket på låg värme.
9. Stäng av spisen och tillsätt socker och jordnötter.
10. Servera med ris och sallad.