Rätten går snabbt och är lättlagad. Det här är bra rätt när man har ris över.
För 2 portioner
Ingredienser
350-370 g kokt ris (kallt ris)
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 msk ostronsås
2 tsk Maggi-sås
1/2 ljus soja
2 msk hackad gräslök
2 st ägg
Gör så här
- Om riset är hopklumpat är det bra att smula sönder det.
- Vispa äggen i en skål och finhacka vitlök.
- Häll olja i en wokpanna eller stekpanna. När den är varm , lägg i vitlök och stek några sekunder.
- Tillsätt äggröran och stek tills äggen stelnar.
- Tillsätt ris och all sås och stek till blandningen går in i riset c:a 4 minuter.
- Tillsätt gräslök och smaka av.
- Servera med valfritt kött och sallad.