Stekt ägg med ris (Khao pad)


Rätten går snabbt och är lättlagad. Det här är bra rätt när man har ris över.

För 2 portioner

Ingredienser
350-370 g kokt ris (kallt ris)
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 msk ostronsås
2 tsk Maggi-sås
1/2 ljus soja
2 msk hackad gräslök 
2 st ägg

Gör så här
  1. Om riset är hopklumpat är det bra att smula sönder det.
  2. Vispa äggen i en skål och finhacka vitlök.
  3. Häll olja i en wokpanna eller stekpanna. När den är varm , lägg i vitlök och stek några sekunder.
  4. Tillsätt äggröran och stek tills äggen stelnar.
  5. Tillsätt ris och all sås och stek till blandningen går in i riset c:a 4 minuter.
  6. Tillsätt gräslök och smaka av.
  7. Servera med valfritt kött och sallad.