Stekt fläskfärs med thailändsk stark basilika (Pad krapow moo)


Rätten passar dig som gillar stark mat.

För 2 portioner

Ingredienser
200 g fläskfärs/blandfärs/nötfärs
2 stora vitlöksklyftor
1 liten gul lök
8 kvistar thailändsk stark basilika (ใบกระเพรา)
1/2 msk ljus sojasås
1/2 msk Maggi-sås
2 msk ostronsås
1 tsk strösocker
3/4 tsk mörk sojasås
2 msk rapsolja
2 st stark chili eller mer om man vill ha starkare (originalreceptet har 14 st)
2 msk vatten

Gör så här
1. Finhacka eller skiva en chili, finhacka vitlöken. Rensa basilikan.
2. Skiva en annan chili och gul lök.
3. Blanda all sås och socker i en skål.
4. Häll oljan i en stekpanna eller wokpanna på lite högre värme. Vänta till pannan blir varm och tillsätt chili och vitlök. Stek c:a 10-20 sekunder.
5. Tillsätt färsen och stek till den blir klar c:a 3-4 minuter.
6. Tillsätt såsblandningen, den skivade chilin, gul lök och rör om ordentligt. Tillsätt vatten och rör om.
7. Sänk värmen och tillsätt basilikan, rör om och smaka av.
8. Servera med ris och sallad.