Om ni har varit i Thailand kanske ni känner till rätten. Den är så enkel att laga och god också. Man kan göra hur stark som man vill.
För 2 portioner
Ingredienser
2 st kycklingfilé (320 g)
2 stora vitlöksklyftor
8 kvistar thailändsk stark basilika (ใบกระเพรา)
1/2 msk ljus sojasås
1/2 msk Maggi-sås
2 msk ostronsås
1 tsk strösocker
3/4 tsk mörk sojasås
2 1/2 msk rapsolja
2 st stark chili eller mer som man vill ha starkare (originalreceptet har 14 st)
1-2 msk vatten
Gör så här
1. Grovhacka kycklingen, finhacka chilin och vitlöken. Rensa basilikan.
2. Blanda all sås och socker i en skål.
3. Häll oljan i en stekpanna eller wokpanna på lite högre värme. Vänta till pannan blir varm och tillsätt chili och vitlök. Stek c:a 10-20 sekunder.
4. Tillsätt kycklingen och stek till den blir klar c:a 3-4 minuter.
5. Tillsätt såsblandningen och rör om ordentligt. Tillsätt vatten om det är för torrt.
6. Tillsätt basilikan, rör om och smaka av.
7. Servera med ris och sallad.