Stekt lax med thai röd curry och grönsaker


Idag hade jag lax i kylen och tänkte göra thaimat som har lax i och så blev det den här rätten. Den är supergod. Rätten blir godare och rätt smak om man använder importerade varor från Thailand. Som sagt på Willys och City Gross kan ni hitta eller i thaibutik.

För 4 portioner

Ingredienser
Stekt lax med salt och peppar för 4 portioner
1 liten burk bambuskott skivade
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 purjolök
1 liten broccoli eller en halv stor broccoli
1 stor morot
100 g sockerärtor
500 ml thai kokosmjölk (Skaka inte)
1 1/2 msk thai röd curry
2 msk thai ljus soja
1 msk socker
2 msk rapsolja

Gör så här
1. Skölj bambuskott med vatten och sila bort vattnet.
2. Hyvla morot, rensa sockerärtor och skär grönsakerna.
3. Häll oljan i traktörpanna eller stekpanna på medium värme. Tillsätt röd curry och
     stek 1-2 minuter eller tills olja och curry blandats ordentligt.
4. Tillsätt den trögflytande delen av kokosmjölken. Det brukar vara överdelen av burken (kolla på bilden). stek 2-3 minuter eller tills olja från kokosmjölken kommer ut (kolla bilden)
5. Häll i resten av kokosmjölken och koka upp på hög värme.
6. Tillsätt alla grönsaker och bambuskott, blanda och koka 2 minuter. Räkna från när man lägger i grönsakerna.
7. Stäng av spisen, tillsätt socker och ljus soja och smaka av.
8. Servera med ris, stekt lax, gurka och tomater.






Trög flytande kokosmjölken, 5 cm from toppen





Olja från kokosmjölken kommer ut