Thailändsk kokosglass (glassmaskin/mixer)


Det är jättegod glass, enkel att göra och mycket smak av kokos.

För 3-4 portioner

Ingredienser
500 ml kokosmjölk av hög kvalitet (kolla bild)
120 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
1/2 krm salt

Gör så här
  1. Skaka kokosmjölkförpackningen.
  2. Blanda majsstärkelse med 1 dl kokosmjölk.
  3. Häll resten av kokosmjölken i en kastrull.
  4. Tillsätt alla ingredienser och majsstärkelse blandningen och vispa ihop.
  5. Värma upp blandningen på medium värmen och rör om hela tiden.
  6. När blandningen blir tjockare, ställ kastrullen åt sidan och låt den svalna.
  7. Glassmaskin: rör om och häll blandningen i glassmaskinen och kör c:a 20-30 minuter eller till den tjocknar till. Häll glassen i en låda och ställ den i frysen minst 5 timmar innan servering.
  8. Mixer: Häll glassblandningen i en låda och lägg i frysen över natt. Ta fram glasslådan och låt den tina så det blir mjukt. Lägg glassen i mixer och köra c:a 5 minuter. Häll tillbaka glassen i lådan och ställ den i frysen minst 5 timmar innan servering.
  9. Servera med inlagd thailändsk jackfrukt, toddy palm skott och osaltade jordnötter.