Det är jättegod glass, enkel att göra och mycket smak av kokos.
För 3-4 portioner
Ingredienser
500 ml kokosmjölk av hög kvalitet (kolla bild)
120 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
1/2 krm salt
Gör så här
- Skaka kokosmjölkförpackningen.
- Blanda majsstärkelse med 1 dl kokosmjölk.
- Häll resten av kokosmjölken i en kastrull.
- Tillsätt alla ingredienser och majsstärkelse blandningen och vispa ihop.
- Värma upp blandningen på medium värmen och rör om hela tiden.
- När blandningen blir tjockare, ställ kastrullen åt sidan och låt den svalna.
- Glassmaskin: rör om och häll blandningen i glassmaskinen och kör c:a 20-30 minuter eller till den tjocknar till. Häll glassen i en låda och ställ den i frysen minst 5 timmar innan servering.
- Mixer: Häll glassblandningen i en låda och lägg i frysen över natt. Ta fram glasslådan och låt den tina så det blir mjukt. Lägg glassen i mixer och köra c:a 5 minuter. Häll tillbaka glassen i lådan och ställ den i frysen minst 5 timmar innan servering.
- Servera med inlagd thailändsk jackfrukt, toddy palm skott och osaltade jordnötter.