En kinesisk rätt med mycket smak av soja.
För 2-3 portioner
Ingredienser för marinering
300 g kycklingfilé
1 tsk ostronsås
1 tsk mörk soja
1 tsk ljus soja
1/4 krm bakpulver
1 tsk vitt vin
1 tsk majsstärkelse
Ingredienser för wok
2 tsk ostronsås
1 tsk ljus soja
2 tsk mörk soja
1 tsk socker
1 tsk majsstärkelse
1/4 krm vitpeppar
4 msk vatten
2 tsk vitt vin
1 1/2 msk rapsolja
1/2 purjolök
1 liten burk bambuskott
2 vitlöksklyftor
Gör så här
1. Skär kycklingen i tunna bitar och lägg i en skål.
2. Tillsätt alla ingredienser för marineringen och blanda väl. Marinera 30 minuter i rumstemperatur så att kycklingen blir mör.
3. Finhacka vitlök, skölj bambuskott och skär purjolöken.
4. Blanda all sås, socker, majsstärkelse, vitpeppar och 1 msk vatten i en skål.
4. Häll olja i en wokpanna eller stekpanna på lite hög värme. Tillsätt den hackade vitlöken och stek 5 sekunder.
5. Tillsätt kycklingen och stek till den blir klar c:a 2-3 minuter.
6. Tillsätt vitt vin och stek 20 sekunder.
7. Tillsätt bambuskott och såsblandningen och rör om. Tillsätt 3 msk vatten.
8. Sänk värmen, stek 1 minut och smaka av.
9. Servera med ris och sallad.