För 1 portion
Ingredienser
100-120 g kycklingfilé
200 g grönsaksmix (majs, morot, pak choi, salladskål, svamp)
2 kvistar bladpersilja
1 knyte glasnudlar
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 msk ostronsås
2 tsk ljus soja
1/2 dl sukisås (ha i mer om man vill ha starkare)
1 ägg
Gör så här
- Lägg nudlarna i ljummet vatten c:a 20 minuter eller tills de blir mjuka.
- Skär kycklingen i tunna bitar.
- Skär grönsakerna och svamp och lägg i en skål.
- Rensa bladpersilja och skär i lagom stora bitar och lägg i en annan skål
- Klipp nudlarna i mitten en gång och lägg i en skål.
- Vispa ägget i en skål.
- Häll olja i en wokpanna eller stekpanna på lite hög värme.
- Tillsätt pressad vitlök och stek 5 sekunder.
- Tillsätt kycklingen och stek till den blir nästan klar.
- Tillsätt ägget och rör om till det stelnar.
- Tillsätt grönsaksmixen och rör om till de blir mjukt.
- Tillsätt nudlarna, soja och ostronsås och stek tills nudlarna blir mjuka.
- Tillsätt persilja och sukisås och rör om. Smaka av.
- Servera som den är med sukisås om man vill ha starkare.