Wokad kyckling med sukisås


Rätten passar dig som gillar starkt och grönsaker.

För 1 portion

Ingredienser
100-120 g kycklingfilé
200 g grönsaksmix (majs, morot, pak choi, salladskål, svamp)
2 kvistar bladpersilja
1 knyte glasnudlar
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 msk ostronsås
2 tsk ljus soja
1/2 dl sukisås (ha i mer om man vill ha starkare)
1 ägg

 Gör så här
  1. Lägg nudlarna i ljummet vatten c:a 20 minuter eller tills de blir mjuka.
  2. Skär kycklingen i tunna bitar.
  3. Skär grönsakerna och svamp och lägg i en skål.
  4. Rensa bladpersilja och skär i lagom stora bitar och lägg i en annan skål
  5. Klipp nudlarna i mitten en gång och lägg i en skål.
  6. Vispa ägget i en skål.
  7. Häll olja i en wokpanna eller stekpanna på lite hög värme.
  8. Tillsätt pressad vitlök och stek 5 sekunder.
  9. Tillsätt kycklingen och stek till den blir nästan klar.
  10. Tillsätt ägget och rör om till det stelnar.
  11. Tillsätt grönsaksmixen och rör om till de blir mjukt.
  12. Tillsätt nudlarna, soja och ostronsås och stek tills nudlarna blir mjuka.
  13. Tillsätt persilja och sukisås och rör om. Smaka av.
  14. Servera som den är med sukisås om man vill ha starkare.