Detta är en känd rätt i Thailand som innehåller många kryddor. I min familj äter inte alla räkor så det blir en blandning med kyckling och räkor idag.
För 4 portioner
Ingredienser
2 st kycklingfilé
200 g tigerräkor
500 ml kokosmjölk (skaka förpackningen)
150 g champinjoner eller ostronskivling
5 st minimajs
1/2 paket tom yum mixed kryddor (kolla på bilden)
3 msk tom yum-pasta
1 msk fisksås
1 st thai koriander
1/2 lime saft
Gör så här
1. Skär rötterna i mindre bitar och rensa 3 st limeblad. Skär av korianderroten.
2. Skär majsen och svampen i lagom stora bitar.
3. Skär kycklingen i lagom stora bitar och rensa räkorna.
4. Koka upp 3 dl kokosmjölk på hög värme. Tillsätt tom yum mixed kryddor och korianderroten och koka 1 minut.
5. Tillsätt kycklingen och koka 3 minuter.
5. Tillsätt svampen, majsen, räkor och resten av kokosmjölken. Koka 3 minuter och rör om då och då.
6. Sänk värmen till medium värme. Tillsätt tom yum-pasta, fisksås och limesaft. Blanda ordentligt och smaka av.
7. Tillsätt grovhackad chili och korianderblad.
8. Servera med ris och sallad.