Detta är en annan stekt ris-rätt som innehåller ananas, russin och cashewnötter. Rätten smakar sött, surt och nötigt. Det är en ganska bra kombination.
För 4 portioner
Ingredienser
550 g kokt ris
300 g kassler
1/2 gul lök
1/4 gul, 1/4 röd och 1/4 grön paprika
3/4 dl russin
140 g ananas
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk curry
1 1/2 msk rapsolja
3/4 msk ljus soja
1 1/2 tsk Maggi-sås
2 msk strösocker
1 liten morot
1 dl cashewnötter
Gör så här
- Smula ris och lägg i en stor skål.
- Skär alla grönsaker i små bitar och lägg i risskålen.
- Skär kassler i små tärningar och lägg i risskålen.
- Skär ananas i små bitar och lägg i risskålen.
- Lägg i russin i risskålen.
- Tillsätt svartpeppar, curry, ljus soja, Maggi-sås och strösocker i risskålen. Blanda ordentligt.
- Finhacka vitlöken.
- Häll olja i en wokpanna eller stekpanna på lite över medium värme. Tillsätt vitlöken när pannan är varm. Stek 5 sekunder.
- Tillsätt risblandningen och stek 5 minuter.
- Tillsätt cashewnötter och blanda ordentligt. Smaka av.
- Servera med sallad eller gurka.