Rätten är inte så stark, men man kan göra så den blir starkare genom att tillsätta strimlad stark chili.
För 2 portioner
Ingredienser
200 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk chili paste
1 näve thailändsk söt basilika
1/2 lång paprika eller 1-2 stark chili om man vill starkare
1 tsk Maggi-sås
1 tsk fisksås
1 msk ostronsås
1/2 tsk strösocker
1 1/2 rapsolja
3 msk vatten
Gör så här
- Strimla gul lök och paprika. Lägg i en skål.
- Finhacka vitlöken och rensa basilikan.
- Skär kycklingen i tunna bitar.
- Häll olja i en stekpanna på lite högre medium värme.
- Tillsätt vitlöken när stekpannan är varm. Stek tills du känner att det luktar vitlök.
- Tillsätt chili paste och stek 45 sekunder eller tills den smält samman med vitlöken.
- Tillsätt kycklingen, blanda ordentligt.
- Tillsätt vatten och stek 3 minuter.
- Tillsätt strimlad paprika och gul lök. Blanda ordentligt.
- Tillsätt all sås och socker. Blanda ordentligt.
- Tillsätt basilikan. Blanda och smaka av.
- Servera med ris och sallad.