Stekt kyckling med chili paste


Rätten är inte så stark, men man kan göra så den blir starkare genom att tillsätta strimlad stark chili.

För 2 portioner

Ingredienser
200 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk chili paste
1 näve thailändsk söt basilika
1/2 lång paprika eller 1-2 stark chili om man vill starkare
1 tsk Maggi-sås
1 tsk fisksås
1 msk ostronsås
1/2 tsk strösocker
1 1/2 rapsolja
3 msk vatten

Gör så här

  1. Strimla gul lök och paprika. Lägg i en skål.
  2. Finhacka vitlöken och rensa basilikan.
  3. Skär kycklingen i tunna bitar.
  4. Häll olja i en stekpanna på lite högre medium värme.
  5. Tillsätt vitlöken när stekpannan är varm. Stek tills du känner att det luktar vitlök.
  6. Tillsätt chili paste och stek 45 sekunder eller tills den smält samman med vitlöken.
  7. Tillsätt kycklingen, blanda ordentligt.
  8. Tillsätt vatten och stek 3 minuter.
  9. Tillsätt strimlad paprika och gul lök. Blanda ordentligt.
  10. Tillsätt all sås och socker. Blanda ordentligt.
  11. Tillsätt basilikan. Blanda och smaka av.
  12. Servera med ris och sallad.