Rätten smakar ganska likt biff med bambuskott.
För 3 portioner
Ingredienser
Till marinering
1/2 msk majstärkelse
1 tsk ostronsås
1 tsk ljus soja
3/4 tsk mörk soja
200 g fläsk
250 g färsk fettuccine
200 g grönsaksmix (sockerärtor, minimajs, morot, pak choi, vitkål, sparris, spetskål)
2 vitlöksklyftor
70 g champinjoner (valfritt)
1 msk ostronsås
1/2 msk ljus soja
1 msk Maggi-sås
1/2 msk socker
3 ägg
1 1/2 msk rapsolja
2 tsk mörk soja till pasta
Gör så här
- Skär fläsket i lagom stora bitar och lägg i en skål.
- Blanda marinaden med köttet och låt marinera 20 minuter.
- Koka under tiden pasta enligt beskrivningen på förpackningen. Sila bort vattnet när pastan kokat klart och blanda med den mörka sojan.
- Skär grönsakerna, rensa svampen och skär i lagom stora bitar.
- Finhacka vitlöken.
- Värm oljan i en stekpanna eller wokpanna på lite hög värme.
- Tillsätt vitlök och stek till du känner vitlökslukten.
- Tillsätt fläsket och stek tills det blir nästan klart.
- Skrapa köttet åt sidan och tillsätt ägget och rör om tills det stelnar.
- Tillsätt pastan, ostronsås, ljus soja, Maggi-sås och socker och blanda ordentligt.
- Tillsätt grönsakerna och svampen, stek ca 3 minuter och smaka av.
- Servera som den är eller med chilipulver och lime.