Stekt pasta med fläsk och söt soja


Rätten smakar ganska likt biff med bambuskott.

För 3 portioner

Ingredienser
Till marinering
1/2 msk majstärkelse
1 tsk ostronsås
1 tsk ljus soja
3/4 tsk mörk soja

200 g fläsk
250 g färsk fettuccine
200 g grönsaksmix (sockerärtor, minimajs, morot, pak choi, vitkål, sparris, spetskål)
2 vitlöksklyftor
70 g champinjoner (valfritt)
1 msk ostronsås
1/2 msk ljus soja
1 msk Maggi-sås
1/2 msk socker
3 ägg
1 1/2 msk rapsolja
2 tsk mörk soja till pasta

Gör så här

  1. Skär fläsket i lagom stora bitar och lägg i en skål.
  2. Blanda marinaden med köttet och låt marinera 20 minuter.
  3. Koka under tiden pasta enligt beskrivningen på förpackningen. Sila bort vattnet när pastan kokat klart och blanda med den mörka sojan.
  4. Skär grönsakerna, rensa svampen och skär i lagom stora bitar.
  5. Finhacka vitlöken.
  6. Värm oljan i en stekpanna eller wokpanna på lite hög värme.
  7. Tillsätt vitlök och stek till du känner vitlökslukten.
  8. Tillsätt fläsket och stek tills det blir nästan klart.
  9. Skrapa köttet åt sidan och tillsätt ägget och rör om tills det stelnar.
  10. Tillsätt pastan, ostronsås, ljus soja, Maggi-sås och socker och blanda ordentligt.
  11. Tillsätt grönsakerna och svampen, stek ca 3 minuter och smaka av.
  12. Servera som den är eller med chilipulver och lime.