Stekt ris med kyckling


Rätten passar till barn och vuxen. Den är snabb och lättillagad.

För 2 portioner

Ingredienser
1 kycklingfilé eller 150 g
300 g kokt ris
75 g sockerärtor eller vitkål, sparris eller pak-choi
1 stor tomat
1 stor vitlök
1 liten gul lök
2 ägg
2 tsk Maggi-sås
1 1/2 msk ostronsås
1 tsk ljus soja
1/2 tsk strösocker
1 1/2 msk rapsolja

Gör så här
  1. Rensa sockerärtor och dela i mitten.
  2. Skiva tomaten och strimla löken.
  3. Skär kycklingen i tunna bitar. Vinkla kniven 45 grader så det blir tunna skivor.
  4. Finhacka vitlöken.
  5. Vispa ägg en i skål.
  6. Häll olja i en stekpanna på lite hög värme.
  7. Tillsätt vitlöken när stekpannan är varm. Stek tills du känner vitlökslukten.
  8. Tillsätt kycklingen och stek till den blir nästan klar.
  9. Tillsätt ägg och stek tills det stelnar.
  10. Tillsätt riset, all sås och socker. Blanda ordentligt.
  11. Tillsätt sockerärtor, lök och tomat. Stek 2 minuter och smaka av.
  12. Servera med gurka eller sallad.