Rätten passar till barn och vuxen. Den är snabb och lättillagad.
För 2 portioner
Ingredienser
1 kycklingfilé eller 150 g
300 g kokt ris
75 g sockerärtor eller vitkål, sparris eller pak-choi
1 stor tomat
1 stor vitlök
1 liten gul lök
2 ägg
2 tsk Maggi-sås
1 1/2 msk ostronsås
1 tsk ljus soja
1/2 tsk strösocker
1 1/2 msk rapsolja
Gör så här
- Rensa sockerärtor och dela i mitten.
- Skiva tomaten och strimla löken.
- Skär kycklingen i tunna bitar. Vinkla kniven 45 grader så det blir tunna skivor.
- Finhacka vitlöken.
- Vispa ägg en i skål.
- Häll olja i en stekpanna på lite hög värme.
- Tillsätt vitlöken när stekpannan är varm. Stek tills du känner vitlökslukten.
- Tillsätt kycklingen och stek till den blir nästan klar.
- Tillsätt ägg och stek tills det stelnar.
- Tillsätt riset, all sås och socker. Blanda ordentligt.
- Tillsätt sockerärtor, lök och tomat. Stek 2 minuter och smaka av.
- Servera med gurka eller sallad.