Wokad kyckling med thailändsk sötsur sås


Rätten är färggrann med olika grönsaker och man bruka kunna beställa från thairestauranger. Det är inga speciella ingredienser.

För 4 portioner

Ingredienser
2 kycklingfiléer
1/2 röd, 1/2 grön och 1/2 röd paprika
100 g färsk ananas
1 gul lök
1/3 gurka
2 st salladslök
2 vitlöksklyftor
1 stor tomat
1 1/2 dl ketchup
2 msk strösocker
1 msk fisksås
1 1/2 msk rapsolja
1 1/2 dl vatten
1 tsk ljus soja
1 tsk Maggi-sås
1/2 msk majsstärkelse

Gör så här

  1. Skär kycklingen i tunna bitar och lägg i en skål. Tillsätt soja, Maggi-sås och majsstärkelse. Blanda ordentligt och lägg åt sidan.
  2. Skär grönsakerna, gul lök och ananas i fyrkantig form ungefär 2x2 cm. Skär tomaten i klyftor (6-8 st), lägg allting i en skål.
  3. Finhacka vitlöken.
  4. Häll olja i en wokpanna eller stekpanna på lite över medium värme. Tillsätt vitlöken när pannan är varmt. Stek 5 sekunder.
  5. Tillsätt kycklingen och stek tills den är klar.
  6. Tillsätt grönsaksblandningen, ketchup, fisksås, socker och vatten.
  7. Stek tills grönsakerna blir mjuka c:a 3-4 minuter och smaka av.
  8. Servera med ris.