Stekt ris med fermenterad korv och cashewnötter


Det är lite speciellt med fermenterad korv. Den smakar lite surt och starkt från chili i korven. Rätten smakar ganska likt vanligt stekt ris men lite surt och starkt.

2-3 portioner

Ingredienser 
500 g kallnat kokt ris
1 dl osaltade rostade cashewnötter (valfri)
180 g fermenterad korv
1/2 stor tomat
50 g broccoli
1 st röd steklök
2 st ägg
1 st salladslök
3 msk  rapsolja
1 msk ljus soja
1 tsk Maggi-sås
2 krm strösocker
1 krm svartpeppar

Gör så här
  1. Skär broccoli och salladslöken i små bitar.
  2. Skiva tomaten och rödlöken i tunna skivor.
  3. Skär korven i lagom stora bitar.
  4. Häll oljan i en stekpanna på lite hög värme.
  5. Tillsätt rödlök när stekpannan är varm. Stek löken 30 sekunder.
  6. Tillsätt korven och stek 3 minuter.
  7. Tillsätt äggen och rör om till äggen blir färdig.
  8. Tillsätt broccoli och stek 1 minut.
  9. Tillsätt soja, Maggi-sås, socker och peppar, rör om.
  10. Tillsätt riset och rör om tills allt är blandat väl.
  11. Tillsätt tomaten och salladslöken, rör om.
  12. Tillsätt cashewnötter och rör om, smaka av.
  13. Servera med tomater och gurka.