Tom Kha Gai är väldigt lik Tom Yum och använder liknande kryddor.
4 portioner
Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
1 påse Tom Yum mix
250 g svamp t.ex. champinjon, ostronskivling
500 ml kokosmjölk
1 tsk strösocker
2 msk chilipaste (ha i mer om du vill ha starkare)
1 msk grovhackad koriander
2.5 msk fisksås
2.5 msk limesaft
3 dl vatten
Gör så här
- Skär kycklingen och champinjonerna i lagom stora bitar.
- Banka på citrongräset med en mortelstöt eller liknande.
- Koka upp vatten och tillsätt allt i Tom Yum-mixen utom chilin som inte ska användas.
- Låt den småkoka i 10 minuter.
- Tillsätt kyckling och svamp och rör om ordentligt. Koka på mediumvärme tills kycklingen och svampen är klara.
- Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker, limesaft, chilipaste och koriander.
- Smaka av och servera grytan i en skål med ris och sallad som tillbehör.
- Notering: "Tom Yum-kryddorna används endast för smaksättning och ska inte ätas."