Tom Kha Gai

 


Tom Kha Gai är väldigt lik Tom Yum och använder liknande kryddor.

4 portioner

Ingredienser
500 g kycklinglårfilé
1 påse Tom Yum mix
250 g svamp t.ex. champinjon, ostronskivling
500 ml kokosmjölk
1 tsk strösocker
2 msk chilipaste (ha i mer om du vill ha starkare)
1 msk grovhackad koriander
2.5 msk fisksås
2.5 msk limesaft
3 dl vatten

Gör så här

  1. Skär kycklingen och champinjonerna i lagom stora bitar.
  2. Banka på citrongräset med en mortelstöt eller liknande.
  3. Koka upp vatten och tillsätt allt i Tom Yum-mixen utom chilin som inte ska användas.
  4. Låt den småkoka i 10 minuter.
  5. Tillsätt kyckling och svamp och rör om ordentligt. Koka på mediumvärme tills kycklingen och svampen är klara.
  6. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, socker, limesaft, chilipaste och koriander. 
  7. Smaka av och servera grytan i en skål med ris och sallad som tillbehör.
  8. Notering: "Tom Yum-kryddorna används endast för smaksättning och ska inte ätas."