Mör kyckling i doftande buljong som man kan äta med alla typer av nudlar.
4 portioner
Ingredienser
700-1000 g kycklinglårfilé
1 kanelstång
6 klyftor vitlök
1 gul lök
20 svartpepparkorn
6 stjärnanis
1 msk torkad koriander
3 msk strösocker
2 msk svart sojasås
2 tsk salt
2 msk Ros dee-buljong (se foto) motsvarar en buljongtärning
2 liter vatten
Servering
Chilipasta om man vill ha lite hetare soppa
Risnudlar för 4 personer
Böngroddar
Gräslök
Färsk koriander
Gör så här
- Skär gul lök i 4 klyftor och skala vitlöken.
- Lägg stjärnanis, torkad koriander och pepparkorn i tepåse och knyt.
- Lägg alla ingredienser utom kycklingen i en kastrull .
- Koka upp, lägg i kycklingen och låt den sjuda under lock en timme.
- Plocka bort allt utom kycklingen från soppan.
- Laga risnudlar enligt anvisning på paketet.
- Lägg nudlar i en skål.
- Lägg böngroddar och soppa i skålen.
- Strö över lite gräslök och koriander.
- Ha i chilipasta efter smak (det går bra utan)