Nudelsoppa med kyckling

 


Mör kyckling i doftande buljong som man kan äta med alla typer av nudlar.

4 portioner

Ingredienser
700-1000 g kycklinglårfilé
1 kanelstång
6 klyftor vitlök
1 gul lök
20 svartpepparkorn
6 stjärnanis
1 msk torkad koriander
3 msk strösocker
2 msk svart sojasås
2 tsk salt
2 msk Ros dee-buljong (se foto) motsvarar en buljongtärning
2 liter vatten

Servering
Chilipasta om man vill ha lite hetare soppa
Risnudlar för 4 personer
Böngroddar
Gräslök
Färsk koriander

Gör så här

  1. Skär gul lök i 4 klyftor och skala vitlöken.
  2. Lägg stjärnanis, torkad koriander och pepparkorn i tepåse och knyt.
  3. Lägg alla ingredienser utom kycklingen i en kastrull .
  4. Koka upp, lägg i kycklingen och låt den sjuda under lock en timme.
  5. Plocka bort allt utom kycklingen från soppan.
  6. Laga risnudlar enligt anvisning på paketet.
  7. Lägg nudlar i en skål.
  8. Lägg böngroddar och soppa i skålen.
  9. Strö över lite gräslök och koriander.
  10. Ha i chilipasta efter smak (det går bra utan)