Många älskar nudlar. Rätten är en av huvudrätterna på thailändska restauranger sedan en lång tid tillbaka. I originalreceptet ska man använda stora risnudlar men det är svårt att hitta i Sverige, så jag ersätter dem med färska lasagneplattor.
2 portioner
Ingredienser
250 g färska lasagneplattor
2 st kycklingfilé
1-2 st pak choi
2 ägg
2.5 msk rapsolja
2 klyftor vitlök
1 tsk fisksås
2 msk ostronsås
1.5 msk svart sojasås
2 tsk strösocker
2 tsk Maggi-sås
2 msk vatten
vitpeppar till servering
Gör så här
- Skär kyckling och pak choi i lagom stora bitar.
- Blanda alla sås, socker och vatten i en skål.
- Skär lasagneplattorna i 2-3 cm breda strimlor.
- Koka lasagnen tills den är klar (c:a 5 minuter)
- Häll av kokvattnet och skölj lasagnen i kallvatten.
- Häll olja i en stekpanna och sätt värmen på mediumhögt.
- Tillsätt hackad vitlök när stekpannan är varm. Stek tills du känner att det luktar vitlök.
- Tillsätt kycklingen och stek tills kycklingen är klar.
- Skrapa kycklingen åt sidan i stekpannan och tillsätt ägg och rör om äggen (blanda inte med kycklingen)
- När äggröran är klar, blanda kyckling och ägg.
- Tillsätt lasagne och såsblandning, rör om ordentligt.
- Tillsätt pak choi och stek tills den är mjuk.
- Servera med sallad och strö över lite vitpeppar.