Pad see ew kai (Stekta stora risnudlar med kyckling och söt sojasås)

 

Många älskar nudlar. Rätten är en av huvudrätterna på thailändska restauranger sedan en lång tid tillbaka. I originalreceptet ska man använda stora risnudlar men det är svårt att hitta i Sverige, så jag ersätter dem med färska lasagneplattor.

2 portioner

Ingredienser
250 g färska lasagneplattor
2 st kycklingfilé
1-2 st pak choi
2 ägg
2.5 msk rapsolja
2 klyftor vitlök
1 tsk fisksås
2 msk ostronsås
1.5 msk svart sojasås
2 tsk strösocker
2 tsk Maggi-sås
2 msk vatten
vitpeppar till servering

Gör så här

  1. Skär kyckling och pak choi i lagom stora bitar.
  2. Blanda alla sås, socker och vatten i en skål.
  3. Skär lasagneplattorna i 2-3 cm breda strimlor.
  4. Koka lasagnen tills den är klar (c:a 5 minuter)
  5. Häll av kokvattnet och skölj lasagnen i kallvatten.
  6. Häll olja i en stekpanna och sätt värmen på mediumhögt.
  7. Tillsätt hackad vitlök när stekpannan är varm. Stek tills du känner att det luktar vitlök.
  8. Tillsätt kycklingen och stek tills kycklingen är klar.
  9. Skrapa kycklingen åt sidan i stekpannan och tillsätt ägg och rör om äggen (blanda inte med kycklingen)
  10. När äggröran är klar, blanda kyckling och ägg.
  11. Tillsätt lasagne och såsblandning, rör om ordentligt.
  12. Tillsätt pak choi och stek tills den är mjuk.
  13. Servera med sallad och strö över lite vitpeppar.