Panang curry med fläsk



Panang Curry är en lätt laga rätt som man kan laga själv. Det går bra att använda kyckling eller nötkött istället fläsk.

4 portioner

Ingredienser
500-700 g fläskfilé 
2 msk panang curry pasta (1 msk om man inte vill ha stark)
3 chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 röd paprika
1.5 msk fisksås
2 msk strösocker
200 g bambuskott
500 ml kokosmjölk(skaka helst inte förpackningen)

Gör så här

  1. Skär fläsk i tunna bitar (2x4 cm)
  2. Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor.
  3. Lägg trögflytande kokosmjölk delen i en skål och lättflytande delen i en andra skål.
  4. Ställ en stekpanna eller wokpanna på medium värme och häll i trögflytande kokosmjölk och panang curry pasta.
  5. Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden).
  6. Tillsätt fläsk i curryblandningen och blanda väl.
  7. Stek tills fläsk är nästan klar.
  8. Tillsätt bambuskott och blanda ordentligt.
  9. Låt den koka 4 minuter.
  10. Tillsätt strimlad chili eller paprika, socker och fisksås.
  11. Tillsätt 1-2 dl lättflytande kokosmjölk. Grytan ska inte vara vattnig. 
  12. Blanda och låt den koka en minut.
  13. Servera med ris och sallad.