Panang Curry är en lätt laga rätt som man kan laga själv. Det går bra att använda kyckling eller nötkött istället fläsk.
4 portioner
Ingredienser
500-700 g fläskfilé
2 msk panang curry pasta (1 msk om man inte vill ha stark)
3 chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 röd paprika
1.5 msk fisksås
2 msk strösocker
200 g bambuskott
500 ml kokosmjölk(skaka helst inte förpackningen)
Gör så här
- Skär fläsk i tunna bitar (2x4 cm)
- Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor.
- Lägg trögflytande kokosmjölk delen i en skål och lättflytande delen i en andra skål.
- Ställ en stekpanna eller wokpanna på medium värme och häll i trögflytande kokosmjölk och panang curry pasta.
- Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden).
- Tillsätt fläsk i curryblandningen och blanda väl.
- Stek tills fläsk är nästan klar.
- Tillsätt bambuskott och blanda ordentligt.
- Låt den koka 4 minuter.
- Tillsätt strimlad chili eller paprika, socker och fisksås.
- Tillsätt 1-2 dl lättflytande kokosmjölk. Grytan ska inte vara vattnig.
- Blanda och låt den koka en minut.
- Servera med ris och sallad.