Stekt kyckling med risnudlar, ägg och jordnötter som tillbehör kallar vi Pad Thai.
Pad Thai är en känd rätt som många västerlänningar tycker om. I recepten använder jag bara ingredienser som man kan hitta i en vanlig mataffär.
4 portioner
Ingredienser
500 g kycklingfilé eller marinerad kyckling
70 g spetskål eller vitkål
4 knyten risnudlar eller 180 g
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
2 st salladslök
1 liten morot
3 ägg
2 msk rapsolja
1/2 msk fisksås
1 1/2 dl Pad Thai sås
1/2 dl vatten
grovhackade jordnötter
Gör så här
1. Lägg nudlarna i ljummet vatten 30 minuter eller tills nudlarna är mjuka. Sila sedan bort vattnet med ett durkslag.
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar eller gör enligt receptet på marinerad kyckling.
2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Lägg röd och grön paprika och morot i en skål. Lägg salladslök och spetskål i en annan skål för att man tillagar dem inte samtidigt.
3. Häll oljan i en stekpanna på hög värme. Vänta till stekpannan blir varm och lägg i kycklingen och stek 1 minut.
4. Tillsätt 2 msk Pad Thai sås och stek till kycklingen blir klar.
5. Ta upp kycklingen och lägg i en tallrik.
6. Sänk ner spisen på medium värme.
7. I samma stekpanna tillsätt nudlarna och blanda ordentligt och tillsätt 1 dl Pad Thai sås. Stek 1 minut.
8. Skrapa nudlar åt sidan i stekpannan. Knäck i äggen och rör om tills den stelnat.
9. Tillsätt paprika och morot och stek 1 minut.
10. Tillsätt salladslök, kål och kycklingen. Blanda ordentligt.
11. Tillsätt 1/2 dl Pad Thai sås, fisksås och 1/2 dl vatten. Blanda ordentligt och smaka av.
12. Servera med jordnötter, tomater och gurka.