Stekt kyckling med risnudlar, ägg och jordnötter som tillbehör (Pad Thai)


Stekt kyckling med risnudlar, ägg och jordnötter som tillbehör kallar vi Pad Thai.
Pad Thai är en känd rätt som många västerlänningar tycker om. I recepten använder jag bara ingredienser som man kan hitta i en vanlig mataffär.

4 portioner

Ingredienser
500 g kycklingfilé eller marinerad kyckling
70 g spetskål eller vitkål
4 knyten risnudlar eller 180 g
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
2 st salladslök
1 liten morot
3 ägg
2 msk rapsolja
1/2 msk fisksås
1 1/2 dl Pad Thai sås
1/2 dl vatten
grovhackade jordnötter

Gör så här
1. Lägg nudlarna i ljummet vatten 30 minuter eller tills nudlarna är mjuka. Sila sedan bort vattnet med ett durkslag.
1. Skär kycklingen i lagom stora bitar eller gör enligt receptet på marinerad kyckling.
2. Skär grönsakerna i lagom stora bitar. Lägg röd och grön paprika och morot i en skål. Lägg salladslök och spetskål i en annan skål för att man tillagar dem inte samtidigt.
3. Häll oljan i en stekpanna på hög värme. Vänta till stekpannan blir varm och lägg i kycklingen och stek 1 minut.
4. Tillsätt 2 msk Pad Thai sås och stek till kycklingen blir klar.
5. Ta upp kycklingen och lägg i en tallrik.
6. Sänk ner spisen på medium värme.
7. I samma stekpanna tillsätt nudlarna och blanda ordentligt och tillsätt 1 dl Pad Thai sås. Stek 1 minut.
8. Skrapa nudlar åt sidan i stekpannan. Knäck i äggen och rör om tills den stelnat.
9. Tillsätt paprika och morot och stek 1 minut.
10. Tillsätt salladslök, kål och kycklingen. Blanda ordentligt.
11. Tillsätt 1/2 dl Pad Thai sås, fisksås och 1/2 dl vatten. Blanda ordentligt och smaka av.
12. Servera med jordnötter, tomater och gurka.