Rätten är gatumat som många gillar.
En portion
Ingredienser
6-7 räkor
1.5 msk raps olja
4 msk hemgjord Pad thai-sås (kolla på sida) version 1, version 2
120 g färdigkokta eller 50 g torkade risnudlar
70 g böngroddar
1 salladslök
1 msk hackad rödlök
1 msk hackad vitlök (1 klyfta)
1 ägg
2 msk finhackade jordnötter
2 msk vatten eller mer om man använder torkade risnudlar
Valfritt
40 g tofu
1 msk hackad saltad rädisa (Inlagd rättika)
Chili Flakes
1 klyfta lime
Gör så här
- Lägg torkade nudlar i ljummet vatten ca 20 minuter eller laga enligt anvisning på paketet.
- Häll oljan i stekpannan på ganska hög värme.
- Stek räkorna tills de är klara.
- Tillsätt vitlök, rödlök och saltad rädisa och stek en minut.
- Tillsätt nudlar och pad thai-sås och blanda ordentligt
- Om torkade nudlar används ska de stekas tills de blir färdiga, c:a 5-7 minuter, tillsätt lite vatten om det är för torrt.
- Om tillagade nudlar används ska är det bara blanda de ordentligt.
- Skrapa räkorna åt sidan i stekpannan och tillsätt ägg och rör om äggen (blanda inte med räkorna)
- När äggröran är klar, blanda räkor och ägg.
- Sänk till medium värme och tillsätt böngroddar, tofu, jordnötter och salladslök. Rör om c:a 1 minut. Stäng av värmen.
- Vid servering kan man ha i chili flakes om man vill ha hetta och/eller limesaft om man vill ha lite syrligare.