Pad thai med räkor


Rätten är gatumat som många gillar.

En portion

Ingredienser
6-7 räkor
1.5 msk raps olja
4 msk hemgjord Pad thai-sås (kolla på sida) version 1, version 2
120 g färdigkokta eller 50 g torkade risnudlar
70 g böngroddar
1 salladslök
1 msk hackad rödlök
1 msk hackad vitlök (1 klyfta)
1 ägg
2 msk finhackade jordnötter
2 msk vatten eller mer om man använder torkade risnudlar

Valfritt
40 g tofu
1 msk hackad saltad rädisa (Inlagd rättika)
Chili Flakes
1 klyfta lime

Gör så här

  1. Lägg torkade nudlar i ljummet vatten ca 20 minuter eller laga enligt anvisning på paketet.
  2. Häll oljan i stekpannan på ganska hög värme.
  3. Stek räkorna tills de är klara.
  4. Tillsätt vitlök, rödlök och saltad rädisa och stek en minut.
  5. Tillsätt nudlar och pad thai-sås och blanda ordentligt
  6. Om torkade nudlar används ska de stekas tills de blir färdiga, c:a 5-7 minuter, tillsätt lite vatten om det är för torrt. 
  7. Om tillagade nudlar används ska är det bara blanda de ordentligt.
  8. Skrapa räkorna åt sidan i stekpannan och tillsätt ägg och rör om äggen (blanda inte med räkorna)
  9. När äggröran är klar, blanda räkor och ägg.
  10. Sänk till medium värme och tillsätt böngroddar, tofu, jordnötter och salladslök. Rör om c:a 1 minut. Stäng av värmen.
  11. Vid servering kan man ha i chili flakes om man vill ha hetta och/eller limesaft om man vill ha lite syrligare.